Jump to content



Photo
* * * * * 2 votes

Sitemap SEO


  • Please log in to reply
825 replies to this topic

#701   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 23 March 2012 - 14:07

i have just upgrade from 1.7 to 1.9 and have 2 problems.

When I view the www.yeltsa.com/sitemap.php the top level categories url are like this www.yeltsa.com/-c-.html although the anchor text is present and correct.

The other is when I change settings within the admin on the Page Control page is does not save my settings when i click update.

Any help would be great

The first is due to your url rewriter. If you are using Ultimae SEO V2.2d (recommended), then you need to update it. For any others, post a question in its support thread. I can't suggest anything for the second. This contribution is used in many shops and no one has reported that problem so it would seem to be due to some mistake in your installation or some setting on the server.

#702   chris.astley

chris.astley
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:Chris Astley
  • Gender:Male
  • Location:Chorley, Lancashire, United Kingdom

Posted 23 March 2012 - 14:32

Hi, thanks for the quick reply, i already have the lastest version installed "Ultimae SEO V2.2d", I have just checked all the files against a fresh download of the contribution and everything is ok. All the other links in the sitemap work and the categories did work on version 1.7, its only when I have installed the updates for version 1.8/1.9 that the links broke.

#703   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 23 March 2012 - 14:38

Hi, thanks for the quick reply, i already have the lastest version installed "Ultimae SEO V2.2d", I have just checked all the files against a fresh download of the contribution and everything is ok. All the other links in the sitemap work and the categories did work on version 1.7, its only when I have installed the updates for version 1.8/1.9 that the links broke.

There's nothing in the code of this contribution that controls the url's. I creates the links and then the url rewriter changes them. All I can think of is that maybe the cache of Ultimate SEO needs to be cleared. I suggest going into its settings and using the uninstall option. Then refresh the shop side to re-install it.

#704   chris.astley

chris.astley
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:Chris Astley
  • Gender:Male
  • Location:Chorley, Lancashire, United Kingdom

Posted 23 March 2012 - 15:18

I have uninstalled and reset the cache and no luck. After doing this though the option to filter short words has disappeared from the admin so my urls have changed? have you any idea what this could be?

#705   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 23 March 2012 - 16:30

I have uninstalled and reset the cache and no luck. After doing this though the option to filter short words has disappeared from the admin so my urls have changed? have you any idea what this could be?

That option is built into the code so if it is missing, somethng is wrong with the installation of that contribution, which would also explain the problem with this one. Try turning off Ultimate SEO and checking the site map links. If they work, then it is a problem related with Ultimate SEO. Please ask subsequent questions regarding that in its support thread.

#706   chris.astley

chris.astley
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:Chris Astley
  • Gender:Male
  • Location:Chorley, Lancashire, United Kingdom

Posted 26 March 2012 - 10:00

Fixed it...

within the file includes/classes/category_tree.php on line 46 i added a line of code back in that was in version 1.7,

changed this;

		    if ($parent_id == '0') {
		    } else {
#			  $category_link = $p_category_link . '_' . $category_id;
			  $category_link = (tep_not_null($p_category_link) ? $p_category_link . '_' . $category_id : $category_id);
		    }

to this

		    if ($parent_id == '0') {
    $category_link = $category_id;
		    } else {
#			  $category_link = $p_category_link . '_' . $category_id;
			  $category_link = (tep_not_null($p_category_link) ? $p_category_link . '_' . $category_id : $category_id);
		    }

Not sure if this is/was the problem but fixed my problem..

Cheers

Edited by chris.astley, 26 March 2012 - 10:01.


#707   fastxs2000

fastxs2000
  • Members
  • 2 posts
  • Real Name:Mohammad Zubair

Posted 03 April 2012 - 09:31

I get this when I click on Sitemap SEO in my admin panel.

1146 - Table 'onestep_online.sitemap_seo_pages' doesn't exist

select count(*) as total from sitemap_seo_pages where language_id = 1

[TEP STOP]


Need Help please.

#708   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 03 April 2012 - 12:39

I get this when I click on Sitemap SEO in my admin panel.

1146 - Table 'onestep_online.sitemap_seo_pages' doesn't exist

select count(*) as total from sitemap_seo_pages where language_id = 1

[TEP STOP]


Need Help please.

It appears you didn't make the mysql changes.

#709   altoid

altoid
  • Community Sponsor
  • 1,085 posts
  • Real Name:Steve
  • Gender:Male
  • Location:Hollidaysburg, Pennsylvania

Posted 04 April 2012 - 01:28

Jack, upgrading 1.8 to 1.9, the 2.3.1 shops are working fine, but in a 2.2 shop with configuration>sitemap seo>show related products by manufacturer set true I get a page distortion, with the right column disappearing and the boxes in the right column shifting to the bottom left.
I am not a professional webmaster or PHP coder by background or training but I will try to help as best I can.
I remember what it was like when I first started with osC. It can be overwhelming.
However, I strongly recommend considering hiring a professional for extensive site modifications, site cleaning, etc.
There are several good pros here on osCommerce. Look around, you'll figure out who they are.

#710   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 04 April 2012 - 03:52

Jack, upgrading 1.8 to 1.9, the 2.3.1 shops are working fine, but in a 2.2 shop with configuration>sitemap seo>show related products by manufacturer set true I get a page distortion, with the right column disappearing and the boxes in the right column shifting to the bottom left.

On what page the distortion occur?

#711   altoid

altoid
  • Community Sponsor
  • 1,085 posts
  • Real Name:Steve
  • Gender:Male
  • Location:Hollidaysburg, Pennsylvania

Posted 04 April 2012 - 10:01

On what page the distortion occur?


Sorry about that...only on an individual product page. Example, select a category...fine. Pick a product from that category...that's where the issue arises.
I am not a professional webmaster or PHP coder by background or training but I will try to help as best I can.
I remember what it was like when I first started with osC. It can be overwhelming.
However, I strongly recommend considering hiring a professional for extensive site modifications, site cleaning, etc.
There are several good pros here on osCommerce. Look around, you'll figure out who they are.

#712   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 04 April 2012 - 12:56

Sorry about that...only on an individual product page. Example, select a category...fine. Pick a product from that category...that's where the issue arises.

In the product_info.php file, there are three statements loading the various sitemap modules. Try deleting one at a time to make sure which moduel the problem is in. The try adding echo '<tr><td>'; before that statement and echo </td>/tr>'; after it. Maybe that will help.

#713   altoid

altoid
  • Community Sponsor
  • 1,085 posts
  • Real Name:Steve
  • Gender:Male
  • Location:Hollidaysburg, Pennsylvania

Posted 05 April 2012 - 01:16

Jack, in the module, sitemap_manufacturers changing

			 echo '<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td class="smallText"><a href="javascript:displaySitemapManufacturers();" class="smallText"><span style="vertical-align:text-bottom; "><img src="images/sitemap_arrow.jpg" alt="" border="0"></span><span style="padding-left: 3px;">' . TEXT_SITEMAP_RELATED_MANUFACTURERS . '</span></a></td>

to

			 echo '<div><tr><td class="smallText"><a href="javascript:displaySitemapManufacturers();" class="smallText"><span style="vertical-align:text-bottom; "><img src="images/sitemap_arrow.jpg" alt="" border="0"></span><span style="padding-left: 3px;">' . TEXT_SITEMAP_RELATED_MANUFACTURERS . '</span></a></td>

and

				   </tr></table>';

to

				  </tr></div>';

fixed it
I am not a professional webmaster or PHP coder by background or training but I will try to help as best I can.
I remember what it was like when I first started with osC. It can be overwhelming.
However, I strongly recommend considering hiring a professional for extensive site modifications, site cleaning, etc.
There are several good pros here on osCommerce. Look around, you'll figure out who they are.

#714   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 05 April 2012 - 01:42

Jack, in the module, sitemap_manufacturers changing

fixed it

Great. Thanks for posting the fix since it may help others.

#715   altoid

altoid
  • Community Sponsor
  • 1,085 posts
  • Real Name:Steve
  • Gender:Male
  • Location:Hollidaysburg, Pennsylvania

Posted 05 April 2012 - 09:56

Great. Thanks for posting the fix since it may help others.


No problem and thank you.
I am not a professional webmaster or PHP coder by background or training but I will try to help as best I can.
I remember what it was like when I first started with osC. It can be overwhelming.
However, I strongly recommend considering hiring a professional for extensive site modifications, site cleaning, etc.
There are several good pros here on osCommerce. Look around, you'll figure out who they are.

#716   zpupster

zpupster
  • Members
  • 236 posts
  • Real Name:craig

Posted 12 April 2012 - 16:31

hello Jack, great addon--
i used this for 2.2 this is the first time installing on 2.3.1.

i installed 1.9 and everthing so far is fine.

one weird problem the styles do not show up on sitemap.php page.

it is just plain, checked the stylesheet and everthign is ok, any ideas??

craig

Edited by zpupster, 12 April 2012 - 16:32.


#717   zpupster

zpupster
  • Members
  • 236 posts
  • Real Name:craig

Posted 12 April 2012 - 16:39

hey Jack,

the styles are working now i think it is a problem with my editor it needs to be closed
for the styles to show. but i do not have any images on that page.

craig

#718   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 12 April 2012 - 16:44

hello Jack, great addon--
i used this for 2.2 this is the first time installing on 2.3.1.

i installed 1.9 and everthing so far is fine.

one weird problem the styles do not show up on sitemap.php page.

it is just plain, checked the stylesheet and everthign is ok, any ideas??

craig

If you are using a template, the stylesheets are usually stored in a directory named css. Maybe that is the problem. It is working fine here in my 2.3 test shop so I can only guess it is an installation problem if it isn't the case of a template.

#719   Eszaraxe

Eszaraxe
  • Members
  • 64 posts
  • Real Name:Hawkan
  • Gender:Male
  • Location:Sweden

Posted 10 May 2012 - 17:24

Will this sitemap work with Ultimate SEO URLs 5 PRO?
osCommerce 2.3.1 - QTPro 4.6.1 - Ultimate SEO URL's 5 Pro r205 - Discount Code 3.1 - Column listing with smart columns - Products Sort and some more

#720   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,684 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 10 May 2012 - 18:09

Will this sitemap work with Ultimate SEO URLs 5 PRO?

It should since it uses standard oscommerce code but I've not tried it.