Jump to content



Photo
* * * * - 16 votes

Easy Populate & Products Attributes


  • Please log in to reply
9017 replies to this topic

#8721   ggrant3

ggrant3
  • Members
  • 322 posts
  • Real Name:Greg

Posted 08 February 2012 - 18:34

@ggrant3 i have been able to get the additonal pics for osc 2.3.1 to work, i just need to find the time to put the package together


That's great. I was wondering if anyone had a solution to this.

#8722   puddlec

puddlec
  • Members
  • 149 posts
  • Real Name:Craig
  • Gender:Male
  • Location:UK

Posted 08 February 2012 - 20:20

Just updated easypopulate to work with osc 2.3.1 additional images

available here

for those who are upgrading from previous version, i only made changes in easypopulate.php

#8723   oxwivi

oxwivi
  • Members
  • 250 posts
  • Real Name:Oxwivi Oxwil

Posted 09 February 2012 - 07:29

@puddlec, you sir, is awesome. Period.

#8724   forester

forester
  • Members
  • 4 posts
  • Real Name:Vadim

Posted 09 February 2012 - 11:14

Throw off the example .хls file to a directory.

#8725   AronJeney

AronJeney
  • Members
  • 15 posts

Posted 09 February 2012 - 18:52

@puddlec, you sir, is awesome. Period.


Agreed. Good man!

#8726   ggrant3

ggrant3
  • Members
  • 322 posts
  • Real Name:Greg

Posted 10 February 2012 - 02:22

Just updated easypopulate to work with osc 2.3.1 additional images

available here

for those who are upgrading from previous version, i only made changes in easypopulate.php


Excellent work.. Thank you

#8727   fanny156

fanny156
  • Members
  • 2 posts
  • Real Name:Zhuo Fenghui

Posted 16 February 2012 - 12:27

Hi,

I'm trying to integrate Easy Populate(Easy Populate 2.77a for osc2.3.1 (with attributes)) into OScommerce (online merchant v2.2 RC2).

I am struck at the below step as I'm unable to locate the script. The script does not exist. I'm not sure if the past developer has changed anything. What should I do? /wacko.png' class='bbc_emoticon' alt=':wacko:' />

Instruction from Readme.txt
2] admin/includes/boxes/catalog.php

Find this
array(
'code' => FILENAME_PRODUCTS_EXPECTED,
'title' => BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED,
'link' => tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_EXPECTED)
)

Replace with this

array(
'code' => FILENAME_PRODUCTS_EXPECTED,
'title' => BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED,
'link' => tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_EXPECTED)
),
array(
'code' => FILENAME_EASYPOPULATE,
'title' => TEXT_EASYPOPULATE,
'link' => tep_href_link(FILENAME_EASYPOPULATE)
)


Script inside my current file: admin/includes/boxes/catalog.php

<?php
/*
$Id: catalog.php 1739 2007-12-20 00:52:16Z hpdl $

osCommerce, Open Source E-Commerce Solutions
http://www.oscommerce.com

Copyright © 2002 osCommerce

Released under the GNU General Public License
*/
?>
<!-- catalog //-->
<tr>
<td>
<?php
$heading = array();
$contents = array();

$heading[] = array('text' => BOX_HEADING_CATALOG,
'link' => tep_href_link(FILENAME_CATEGORIES, 'selected_box=catalog'));

if ($selected_box == 'catalog') {
$contents[] = array('text' => '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_CATEGORIES, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_CATEGORIES_PRODUCTS . '</a><br>' .
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_ATTRIBUTES, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_CATEGORIES_PRODUCTS_ATTRIBUTES . '</a><br>' .
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_MANUFACTURERS, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_MANUFACTURERS . '</a><br>' .
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_REVIEWS, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_REVIEWS . '</a><br>' .
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_SPECIALS, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_SPECIALS . '</a><br>' .
'<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_EXPECTED, '', 'NONSSL') . '" class="menuBoxContentLink">' . BOX_CATALOG_PRODUCTS_EXPECTED . '</a>');
}

$box = new box;
echo $box->menuBox($heading, $contents);
?>
</td>
</tr>
<!-- catalog_eof //-->

#8728   geoffreywalton

geoffreywalton

    Available for Hire

  • Community Sponsor
  • 8,203 posts
  • Real Name:Geoffrey Walton
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK (close to the centre of the universe)

Posted 16 February 2012 - 12:49

I would remove everything and use the version specifically designed to work for version 2.2.

Funnily enough the version for 2.3.1 is not designed to work for version 2.2.

It is Contribution no 500 if I remember correctly

HTH

G
Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

Virus Threat Scanner
My Contributions
Basic install answers.
Click here for Contributions / Add Ons.
UK your site.
Site Move.
Basic design info.

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

#8729   fanny156

fanny156
  • Members
  • 2 posts
  • Real Name:Zhuo Fenghui

Posted 16 February 2012 - 13:47

Where can I download the Easy Populate Code for version 2.2?

#8730   Solufien

Solufien
  • Members
  • 1 posts
  • Real Name:Allen Kemp

Posted 21 February 2012 - 00:28

Hey there.

So I'm importing an EP file using Easy Populate v2.76f-MS2 r1, and for some of the items the 'Date Added' value changes to 'Thursday 1 January 1970'. There appears to be no consistency regarding which items are affected.

Within the csv file, the column has the format d/mm/yyyy h:mm. Does that matter, since not all the items have this problem? Either way, what can be done about it?

#8731   edalton11

edalton11
  • Members
  • 7 posts
  • Real Name:Evann Dalton

Posted 02 March 2012 - 00:11

So I need some serious help please!!!! I cant get ep to work.

I have gotten to the point where my my temp file is writable and looking good then I go to upload a split a ep file (which i am uploading csv files) and I get the list of everything on my screen so okay??

then also I thought it was supposed to split the files into 300 products per file??? there are 740 in the csv file and I only get one EP_split1.csv file???

also when i upload that to the database I get nothing in my store?? this is very confusing and i dont know what i am doing wrong if someone can please help me i will provide anything that they might need

All I want to do is put products in my store and I am getting very frustrated that its not working and I know I am probably doing something wrong but I just dont know what I thought I did everything right.


Please help

P.S. Please help!!

#8732   geoffreywalton

geoffreywalton

    Available for Hire

  • Community Sponsor
  • 8,203 posts
  • Real Name:Geoffrey Walton
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK (close to the centre of the universe)

Posted 02 March 2012 - 10:53

Where can I download the Easy Populate Code for version 2.2?


The answer is in the post immediately above your question.

Try the add-ons and that number or search the add-ons using the version no as a filter.

Cheers

G
Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

Virus Threat Scanner
My Contributions
Basic install answers.
Click here for Contributions / Add Ons.
UK your site.
Site Move.
Basic design info.

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

#8733   geoffreywalton

geoffreywalton

    Available for Hire

  • Community Sponsor
  • 8,203 posts
  • Real Name:Geoffrey Walton
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK (close to the centre of the universe)

Posted 02 March 2012 - 10:55

So I need some serious help please!!!! I cant get ep to work.


Can you paste a couple of the result lines you get when you import a file.

Thanks

G
Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

Virus Threat Scanner
My Contributions
Basic install answers.
Click here for Contributions / Add Ons.
UK your site.
Site Move.
Basic design info.

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

#8734   edalton11

edalton11
  • Members
  • 7 posts
  • Real Name:Evann Dalton

Posted 02 March 2012 - 17:47

Can you paste a couple of the result lines you get when you import a file.

Thanks

G



No products_model field in record. This line was not imported: | ACI10150 | 10150 | Slide Tent | AGRICOVER | $46.00 | $0.00 | $34.50 | $25.19 | F | 2.6

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI10566 | 10566 | Rubber box | AGRICOVER | $78.00 | $0.00 | $78.00 | $56.94 | F | 0

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI10570 | 10570 | SideMarker | AGRICOVER | $16.00 | $0.00 | $16.00 | $11.68 | F | 0

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI10803 | 10803 | Slide Tent | AGRICOVER | $42.00 | $0.00 | $31.50 | $23.00 | F | 0

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11019 | 11019 | 73-98 Ford | AGRICOVER | $566.00 | $481.10 | $424.50 | $309.89 | F | 43

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11029 | 11029 | 73-98 Ford | AGRICOVER | $555.00 | $471.75 | $416.25 | $303.86 | F | 41

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11099 | 11099 | 94-09 Mazd | AGRICOVER | $535.00 | $454.75 | $401.25 | $292.91 | F | 38

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11109 | 11109 | 94-09 Mazd | AGRICOVER | $535.00 | $454.75 | $401.25 | $292.91 | F | 35

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11119 | 11119 | 93-98 Ford | AGRICOVER | $535.00 | $454.75 | $401.25 | $292.91 | F | 31

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11129 | 11129 | 01-06 Ford | AGRICOVER | $535.00 | $454.75 | $401.25 | $292.91 | F | 28

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11139 | 11139 | 99-08 Ford | AGRICOVER | $535.00 | $454.75 | $401.25 | $292.91 | F | 32

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11219 | 11219 | 97-03 Ford | AGRICOVER | $566.00 | $481.10 | $424.50 | $309.89 | F | 44

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11229 | 11229 | 97-03 F-15 | AGRICOVER | $555.00 | $471.75 | $416.25 | $303.86 | F | 38

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11239 | 11239 | 97-03 Ford | AGRICOVER | $555.00 | $471.75 | $416.25 | $303.86 | F | 36

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11249 | 11249 | 01-03 Ford | AGRICOVER | $555.00 | $471.75 | $416.25 | $303.86 | F | 34

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11269 | 11269 | 04-09 Ford | AGRICOVER | $555.00 | $471.75 | $416.25 | $303.86 | F | 36

No products_model field in record. This line was not imported: | ACI11279 | 11279 | 04-09 Ford | AGRICOVER | $555.00 | $471.75 | $416.25 | $303.86 | F | 38

Thats what I get when I split and upload


#8735   geoffreywalton

geoffreywalton

    Available for Hire

  • Community Sponsor
  • 8,203 posts
  • Real Name:Geoffrey Walton
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK (close to the centre of the universe)

Posted 02 March 2012 - 18:19

The key to the product file is the model no, no model no and it will not work

No products_model field in record. This line was not imported:

Add an extra column containig a unique number for each product and .......

(even if you have to make it up)

HTH

G
Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

Virus Threat Scanner
My Contributions
Basic install answers.
Click here for Contributions / Add Ons.
UK your site.
Site Move.
Basic design info.

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

#8736   geoffreywalton

geoffreywalton

    Available for Hire

  • Community Sponsor
  • 8,203 posts
  • Real Name:Geoffrey Walton
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK (close to the centre of the universe)

Posted 02 March 2012 - 18:20

or the column title is incorrect

G
Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

Virus Threat Scanner
My Contributions
Basic install answers.
Click here for Contributions / Add Ons.
UK your site.
Site Move.
Basic design info.

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

#8737   edalton11

edalton11
  • Members
  • 7 posts
  • Real Name:Evann Dalton

Posted 02 March 2012 - 18:26

or the column title is incorrect

G


Okay so I can do that in excel right?

and well why does all the other info in the spreadsheet get uploaded lol? I thought they would all be different because of the part numbers?

and I am still unsure of how it will look when I actually get the file uploaded into the store?

#8738   geoffreywalton

geoffreywalton

    Available for Hire

  • Community Sponsor
  • 8,203 posts
  • Real Name:Geoffrey Walton
  • Gender:Male
  • Location:Norfolk, UK (close to the centre of the universe)

Posted 02 March 2012 - 19:17

just do 1 record and see.

G
Need help installing add ons/contributions, cleaning a hacked site or a bespoke development, check my profile

Virus Threat Scanner
My Contributions
Basic install answers.
Click here for Contributions / Add Ons.
UK your site.
Site Move.
Basic design info.

For links mentioned in old answers that are no longer here follow this link Useful Threads.

If this post was useful, click the Like This button over there ======>>>>>.

#8739   Roaddoctor

Roaddoctor
  • Members
  • 1,020 posts
  • Real Name:David Jennings
  • Gender:Not Telling
  • Location:Texas

Posted 04 March 2012 - 16:41

Just updated the 2.77a_MS2 thru 2.2RC2a version with missing instruction fixes only. All is well.

http://addons.oscomm...m/info/500/v,22
-Dave

#8740   fosterd

fosterd
  • Members
  • 4 posts
  • Real Name:Dave

Posted 09 March 2012 - 00:39

Hi, I'm currently running EP 2.77a on oscommerce 2.2. I'm also running Master Products but cannot get the two contributions to link together.

I have read a few people say they downloaded a 'fix' but I cannot find a recent one...only very old contributions that then delete my new EP features. Can someone point me to the most current 'fix'?

Thanks