Jump to content



Photo
* * * * * 12 votes

[CONTRIBUTION] Ultimate SEO URLs v2.1 - by Chemo


  • Please log in to reply
6947 replies to this topic

#6381   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,409 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 01 December 2011 - 01:46

Hi.
V2.2d version already installed and I check my files multiple times.
This is my .htaccess
But now whenI click onany product,it returns the index.
http://medirsei.co/
[

That's a different problem than previously stated. Look back on this page or the previous one to see the same problem and the link I posted for the fix.

#6382   CORENERED

CORENERED
  • Members
  • 8 posts
  • Real Name:Oscar Farfan
  • Gender:Male

Posted 05 December 2011 - 18:08


Could you give me the direct link download?



I'm sorry, but I Get stuck. I've tried everything, but does not work...
Please help.

Edited by CORENERED, 05 December 2011 - 18:09.


#6383   CORENERED

CORENERED
  • Members
  • 8 posts
  • Real Name:Oscar Farfan
  • Gender:Male

Posted 05 December 2011 - 20:09

Ready...

I had to look very carefully in the header.php, and edit line by line, until I found the problem.

Thanks.

#6384   franz85e

franz85e
  • Members
  • 3 posts
  • Real Name:Francesco

Posted 18 December 2011 - 19:13

Hello!
First of all thanks for this contrib!
I'm having 404 error [img]http://forums.oscommerce.com//public/style_emoticons/default/sad.png[/img] please, someone can help me out?
This is my .htaccess:
# Begin Ultimate SEO V2.2d
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
  # RewriteBase instructions
  # Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.
  # http://www.mysite.com = RewriteBase /
  # http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/
  # http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/
  # Change the following line using the instructions above
 
RewriteBase /
RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}
# End Ultimate SEO V2.2d

and this is my configure file (only without db access data):
  define('HTTP_SERVER', 'http://testsite01.hopto.org');
  define('HTTP_CATALOG_SERVER', 'http://testsite01.hopto.org');
  define('HTTPS_CATALOG_SERVER', 'http://testsite01.hopto.org');
  define('ENABLE_SSL_CATALOG', 'false');
  define('DIR_FS_DOCUMENT_ROOT', '/var/www/html/oscommerce-3/catalog/');
  define('DIR_WS_ADMIN', '/admin/');
  define('DIR_FS_ADMIN', '/var/www/html/oscommerce-3/catalog/admin/');
  define('DIR_WS_CATALOG', '/');
  define('DIR_FS_CATALOG', '/var/www/html/oscommerce-3/catalog/');
  define('DIR_WS_IMAGES', 'images/');
  define('DIR_WS_ICONS', DIR_WS_IMAGES . 'icons/');
  define('DIR_WS_CATALOG_IMAGES', DIR_WS_CATALOG . 'images/');
  define('DIR_WS_INCLUDES', 'includes/');
  define('DIR_WS_BOXES', DIR_WS_INCLUDES . 'boxes/');
  define('DIR_WS_FUNCTIONS', DIR_WS_INCLUDES . 'functions/');
  define('DIR_WS_CLASSES', DIR_WS_INCLUDES . 'classes/');
  define('DIR_WS_MODULES', DIR_WS_INCLUDES . 'modules/');
  define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES . 'languages/');
  define('DIR_WS_CATALOG_LANGUAGES', DIR_WS_CATALOG . 'includes/languages/');
  define('DIR_FS_CATALOG_LANGUAGES', DIR_FS_CATALOG . 'includes/languages/');
  define('DIR_FS_CATALOG_IMAGES', DIR_FS_CATALOG . 'images/');
  define('DIR_FS_CATALOG_MODULES', DIR_FS_CATALOG . 'includes/modules/');
  define('DIR_FS_BACKUP', DIR_FS_ADMIN . 'backups/');
  define('DIR_FS_DOWNLOAD', DIR_FS_CATALOG . 'download/');
  define('DIR_FS_DOWNLOAD_PUBLIC', DIR_FS_CATALOG . 'pub/');

maybe there is something wrong in the configure file but I can't solve it.
I placed the .htaccess in the catalog folder...

hope someone can help me, thanks!

Edited by franz85e, 18 December 2011 - 19:14.


#6385   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,409 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 19 December 2011 - 01:12

Hello!
First of all thanks for this contrib!
I'm having 404 error [img]http://forums.oscommerce.com//public/style_emoticons/default/sad.png[/img] please, someone can help me out?
This is my .htaccess:
[code=auto:0]
# Begin Ultimate SEO V2.2d
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
# RewriteBase instructions
# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.
# http://www.mysite.com = RewriteBase /
# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

Per the instructions.

# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/

your .htaccess file is incorrect.

#6386   Adamanto75

Adamanto75
  • Members
  • 72 posts

Posted 03 January 2012 - 07:29

when I downloaded the file the only thing I got was a readme.txt nothing else is there something wrong with the link??

I have os commerce 2.3.2 so idk if I can use the other ultimate seo.

Any help is appreciated

Thanks

#6387   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,409 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 03 January 2012 - 15:15

when I downloaded the file the only thing I got was a readme.txt nothing else is there something wrong with the link??

I have os commerce 2.3.2 so idk if I can use the other ultimate seo.

Any help is appreciated

Thanks

I only upload full packages so you must be downloading some other version, which I can't help you with. Try download my last version and you shouldn't have a problem.

#6388   Adamanto75

Adamanto75
  • Members
  • 72 posts

Posted 04 January 2012 - 14:58

I only upload full packages so you must be downloading some other version, which I can't help you with. Try download my last version and you shouldn't have a problem.



Could you send me a link to your latest version?

thanks

#6389   cgd

cgd
  • Members
  • 5 posts
  • Real Name:cristian

Posted 05 January 2012 - 11:40

Hello, somebody can help me? I have installed the Ultimate_SEO_URLSv22d_11, I have oscommerce version 2.3

but my web do not load, it show me the next error:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@storecomercial.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


This is my .htaccess

# Begin Ultimate SEO V2.2d
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
  # RewriteBase instructions
  # Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.
  # http://www.mysite.com = RewriteBase /
  # http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/ 
  # http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/
  # Change the following line using the instructions above 
 
RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/
RewriteRule ^(.*)-p-(.*).html$ product_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-c-(.*).html$ index.php?cPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-m-(.*).html$ index.php?manufacturers_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pi-(.*).html$ popup_image.php?pID=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-by-(.*).html$ all-products.php?fl=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-t-(.*).html$ articles.php?tPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-a-(.*).html$ article_info.php?articles_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-au-(.*).html$ articles.php?authors_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pr-(.*).html$ product_reviews.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pri-(.*).html$ product_reviews_info.php?products_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-f-(.*).html$ faqdesk_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fc-(.*).html$ faqdesk_index.php?faqPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fri-(.*).html$ faqdesk_reviews_info.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-fra-(.*).html$ faqdesk_reviews_article.php?faqdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-i-(.*).html$ information.php?info_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-links-(.*).html$ links.php?lPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-pm-([0-9]+).html$ info_pages.php?pages_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-n-(.*).html$ newsdesk_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nc-(.*).html$ newsdesk_index.php?newsPath=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nri-(.*).html$ newsdesk_reviews_info.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-nra-(.*).html$ newsdesk_reviews_article.php?newsdesk_id=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*)-po-([0-9]+).html$ pollbooth.php?pollid=$2&%{QUERY_STRING}
# End Ultimate SEO V2.2d


thank you.

#6390   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,409 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 05 January 2012 - 14:42

This is my .htaccess

# Begin Ultimate SEO V2.2d
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
# RewriteBase instructions
# Change RewriteBase dependent on how your shop is accessed as below.
# http://www.mysite.com = RewriteBase /
# http://www.mysite.com/catalog/ = RewriteBase /catalog/
# http://www.mysite.com/catalog/shop/ = RewriteBase /catalog/shop/
# Change the following line using the instructions above

RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/

These lines in that file may give you an idea of where to look
  # Change the following line using the instructions above
 
RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/

Edited by Jack_mcs, 05 January 2012 - 14:43.


#6391   cgd

cgd
  • Members
  • 5 posts
  • Real Name:cristian

Posted 06 January 2012 - 00:27

These lines in that file may give you an idea of where to look

  # Change the following line using the instructions above
 
RewriteBase /YOU HAVE TO CHANGE ME/


Jack_msc, thank you for your help, jejeje it works.

#6392   gijs

gijs
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:gijs

Posted 13 January 2012 - 12:28

Hello,

First of all: THANKS for the contribution!!!
I used it on other webshops and it always worked Good.

Now I'm making a new webshop.

I use osc 2.2 rc2
and ultimate seo 2.2d

Installed every thing and it seems to work everywhere

BUT

When i come for the first time on the webshop, and i make the first click on a product detail

I get redirected to

mydomain.com/product_info.php?products_id=42?osCsid=f8158909efc0d971649117c00f250838

following with a 404 error,

instead of a nice .html page

When i click back and select the same product it rewrites fine, and every page after that also.

When i go to:
mydomain.com/product_info.php?products_id=42

i works and i get a nice redirect to a .html page

Its only the first click

Does somebody know how to resolve this problem?

Thanks in advanced,

Gijs

#6393   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,409 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 13 January 2012 - 12:46

Its only the first click

Does somebody know how to resolve this problem?

If it's only on products from the home page, then there is probably something wrong with how the links are coded (a common problem with purchased templates). If it fails on categories too, then it is probably your confiugre file at fault, though that could be your code too.

#6394   gijs

gijs
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:gijs

Posted 13 January 2012 - 13:31

If it's only on products from the home page, then there is probably something wrong with how the links are coded (a common problem with purchased templates). If it fails on categories too, then it is probably your confiugre file at fault, though that could be your code too.


I think its not in the code.. not sure.
When i turn ultimate seo off->
the product link on the home page stays the same, but will direct me to the correct product, instead of giving me a 404 error.

so still generate the link:
mydomain.com/product_info.php?products_id=42?osCsid=f8158909efc0d971649117c00f250838

#6395   gijs

gijs
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:gijs

Posted 13 January 2012 - 13:40

OK, found the problem, or better i don'n get the error anymore.

In the admin section i had to set the option:
Enable automatic redirects? to "false"

Now i only remain with the question: why and what does this setting has to do for me?

#6396   gijs

gijs
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:gijs

Posted 13 January 2012 - 14:46

Ok back to problem 1

Turning off the automatic redirects doesnt work for me. no errors but also no nice url's, perhaps it is a broken code but dont know how to fix this'.

#6397   gijs

gijs
  • Members
  • 6 posts
  • Real Name:gijs

Posted 13 January 2012 - 15:10

Last post for today.. :S
My lesson: listen to Jack_mcs

the link was incorrect... Thanks!!!

#6398   Adamanto75

Adamanto75
  • Members
  • 72 posts

Posted 17 January 2012 - 16:56

I'm trying the su_autoinstaller and it won't work.

when I hit the install button it give me this error

"Cannot read file 'includes/boxes/currencies.php' . Try to change file permissions and click the "Retry" button. "

I look in my files and I don't even see that file there to set the permissions for?

What did I do wrong?

Thank you

Adamanto75

#6399   Jack_mcs

Jack_mcs
  • Members
  • 26,409 posts
  • Real Name:Jack York
  • Gender:Male
  • Location:Michigan

Posted 17 January 2012 - 18:47

I'm trying the su_autoinstaller and it won't work.

I don't what the su_autoinstaller is but it doesn't have anything to do with this contribution so it seems you've posted in the wrong thread.

#6400   dasani

dasani
  • Members
  • 2 posts
  • Real Name:Sergey

Posted 20 January 2012 - 21:41

Hello there. Thank you for ur contribution.
I have one huge problem after installing it to my osCommerce.
I can not add or edit product in admin panel. The same with categories.
Please help me here.
I have osCommerce Online Merchant v2.3.1.

It doesn't give me any error messages. No errors in error log file..
Here what I do:
1. I ho to admin/categories.php
2. for example I want to add new category... so I press new category: admin/categories.php?cPath=&action=new_category
3. page loads up: categories.php?cPath=&action=new_categor, but nothing.. I mean.. I am on the same page...
the same with products... or if I want to edit product

Please some help there... all this happened after I installed contribution. :'(

Edited by dasani, 20 January 2012 - 21:48.