Jump to content



Photo
* * * * - 1 votes

[support] MultiGeoZone MultiTable Shipping Module


  • Please log in to reply
339 replies to this topic

#261   garf90

garf90
  • Members
  • 46 posts
  • Real Name:Garfield Griffiths
  • Gender:Male

Posted 13 December 2011 - 16:55

anyone...
Garfield: WP Online Store. "The osCommerce plugin for WordPress"

#262   Dan Cole

Dan Cole
  • Community Sponsor
  • 439 posts
  • Real Name:Dan Cole
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada

Posted 14 December 2011 - 01:35

As far as I know this contribution doesn't support percentages just fixed amounts. If you're up to it I'm sure you could modify it do what you want though or you could always contact the original author for an estimate on the cost to do so....Josh has modified this contribution for me in the past.....dan

#263   ShopAdminNL

ShopAdminNL
  • Members
  • 15 posts
  • Real Name:LeoS

Posted 18 April 2012 - 12:31

Bump -- still trying to figure this out... saw something similar for another contribution that went something like this:

// class methods
function quote($method = '') {
global $order, $cart, $shipping_weight, $shipping_num_boxes;
if($shipping_weight > 250)
{
$this->enabled = false;
return;
}

but don't know how to apply this to MultiGeoZone

Any ideas?

Thank you!


Hi, did you somehow manage to get this extra option to work? I'm struggling with the same problem...

I use mzmt with 3 Geozones now and it works quite okay. The only thing is, I have a few items which would fit in a mail slot or box so I used weight to give those a lower shipping fee (for one Geozone now, the others are based on count). But, when it gets to the size of a proper package (weight above xxx) I would like to have only package shipment available. Is this possible??

#264   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,401 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 18 April 2012 - 17:36

Yes, you can use the quoted code to disable the module for a weight higher than indicated (250 in the example). You would need another module to handle shipping above that weight, and you would add this to that other module:

if($shipping_weight <= 250) {
$this->enabled = false;
return;
}


Change the 250 in each module to whatever weight you want.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support
Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#265   ShopAdminNL

ShopAdminNL
  • Members
  • 15 posts
  • Real Name:LeoS

Posted 19 April 2012 - 11:00

Thanks! So it disables the whole shipping module (mzmt) then. In that case I would have to use another module, especially for the mailbox shipment below a certain weight. Will have a try with this! Thanks again.

#266   al3ks

al3ks
  • Members
  • 288 posts
  • Real Name:Aleksander
  • Gender:Male
  • Location:UK

Posted 01 May 2012 - 22:59

I have installed this contribution and I set up the geo zone 1 to price and added a shipping fee,
But when I go to the store in checkout it says MultiGeoZone MultiTable3 (3 lbs) and nothing elese, no price... ? And I set to price and it shows 3lbs? I tried to fix it multiple times but really don't know what it is.

Any ideas?

Edited by al3ks, 01 May 2012 - 23:00.

Find this post helpful? Click the 'Like this' button. :)

#267   Dan Cole

Dan Cole
  • Community Sponsor
  • 439 posts
  • Real Name:Dan Cole
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada

Posted 02 May 2012 - 19:46

I have installed this contribution and I set up the geo zone 1 to price and added a shipping fee,
But when I go to the store in checkout it says MultiGeoZone MultiTable3 (3 lbs) and nothing elese, no price... ? And I set to price and it shows 3lbs? I tried to fix it multiple times but really don't know what it is.

Any ideas?

Do you have it configured so that it looks something like this?

[img]http://www.aquarist.info/pics1/MultiZone.jpg[/img]

Dan

Edited by Dan Cole, 02 May 2012 - 19:48.


#268   al3ks

al3ks
  • Members
  • 288 posts
  • Real Name:Aleksander
  • Gender:Male
  • Location:UK

Posted 02 May 2012 - 20:07

Mine looks like this:

http://img831.images...eenshot5642.jpg

The thing is I want it to work by price. So depending what country the customer is from the shipping cost will be either smaller or higher.
Also I don't know how to add a geo zone to the list, how can I add UK?
Find this post helpful? Click the 'Like this' button. :)

#269   Dan Cole

Dan Cole
  • Community Sponsor
  • 439 posts
  • Real Name:Dan Cole
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada

Posted 02 May 2012 - 20:10

Mine looks like this:

http://img831.images...eenshot5642.jpg

The thing is I want it to work by price. So depending what country the customer is from the shipping cost will be either smaller or higher.
Also I don't know how to add a geo zone to the list, how can I add UK?


It needs to be set up under the tax zones....have a look at the instructions...it explains how to do that and I'm thinking it'll solve your problem.

Dan

#270   jeannek

jeannek
  • Members
  • 1 posts
  • Real Name:Jeanne

Posted 24 May 2012 - 19:53

Thanks Chris but the problem persist.
I tried another value and same problem.


Hi

I am posting this for the sake of anyone who may not have found a solution for the error "#1062 - Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY". (Sorry if it's already been posted elsewhere.) This is what worked for me...

When importing the SQL script into osc 2.3.1 using phpMyAdmin, I got the error: "#1062 - Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY". Amending the the script did not sort it out. Instead, I realised that I needed to UNCHECK the following in order for it to be imported sucessfully:
  • Do not use AUTO_INCREMENT for zero values
It seemed to work ok with the same database that I had attempted on before but to be on the safe side I renamed the database, created a new database for osc using the original database's name, and then imported the database structure and data from a backup copy (which I had made before attempting to install this mod). After testing and confirming that all was well, I deleted the database in which I had initially run the script.

Hope it helps someone.

Jeanne

Edited by jeannek, 24 May 2012 - 19:55.


#271   constantinos

constantinos
  • Members
  • 4 posts
  • Real Name:Konstantinos

Posted 12 June 2012 - 13:15

Hello everyone! Have been reading this topic and got great help thanx!

I do have one question though, I am trying to calculate the cost per additional weight, have installed the latest update. Think its rather simple but I am just stack.

Up to 2kg the cost is 6.62, and for each extra kg is 2.07 more

I wrote this in Geozone field: 1:$6.62,1:2.07*

for a 4kg item I should get 10.76 instead I keep geting 6.62.

Any ideas???

Thanking in advance!

Edited by constantinos, 12 June 2012 - 13:15.


#272   constantinos

constantinos
  • Members
  • 4 posts
  • Real Name:Konstantinos

Posted 17 July 2012 - 10:36

anyone?

#273   orlando palacios

orlando palacios
  • Members
  • 2 posts
  • Real Name:orlando palacios

Posted 27 August 2012 - 19:03

hello i have an installation of multi Geo Zones, When I checkout, it is calculating the weight properly, but is showing a zero value for shipping. I have checked the way the rates have been added in admin and it looks correct. also it shows another zone, very different of the custumer i'm using to make tests. I have already uploaded the SQL Files

#274   Bonnie

Bonnie
  • Members
  • 17 posts
  • Real Name:Bonnie

Posted 19 September 2012 - 16:10

constantinos - looks like need to make a code change to pick the correct token. (in bold)



function determineShipping($table_cost) {
global $shipping_num_boxes;

for ($i=0, $n=sizeof($table_cost); $i<$n; $i+=2) {
if ($this->order_total <= $table_cost[$i]) {
$shipping_factor = $table_cost[$i+1];
$previous_weight = $table_cost[$i-2];
$previous_cost = $table_cost[$i-1];
$current_weight = $table_cost[$i];
}
}

#275   Bonnie

Bonnie
  • Members
  • 17 posts
  • Real Name:Bonnie

Posted 19 September 2012 - 16:39

done a debug on this with * function.. - [0.01:$0,0.5:$30,1:$40,1.5:10*]


for ($i=0, $n=sizeof($table_cost); $i<$n; $i+=2) {
if ($this->order_total <= $table_cost[$i]) {
$shipping_factor = $table_cost[$i+1];
$previous_weight = $table_cost[$i-2];
$previous_cost = $table_cost[$i-1];
$current_weight = $table_cost[$i];
}
echo "DEBUG[" . $shipping_factor . "]<br>";
if (strlen($shipping_factor) == 0) {
$n=sizeof($table_cost);
$shipping_factor = $table_cost[$n-1];
$previous_weight = $table_cost[$n-4];
$previous_cost = $table_cost[$n-3];
$current_weight = $table_cost[$n-2];
}
}
if (substr_count($shipping_factor, '%') > 0) {
$shipping = ((($this->order_total*10)/10)*((str_replace('%', '', $shipping_factor))/100));
} elseif (substr_count($shipping_factor, '*') > 0) {
$weight_measure = $current_weight - $previous_weight; //Find out how much is each additional factor eg. additional 0.5 lb or additional 1 lb
$add_cost = ceil((($this->order_total - $previous_weight)/$weight_measure)) * (str_replace('*', '', $shipping_factor)); //How many additional shipping cost
$shipping = str_replace('$', '', $previous_cost) + $add_cost;
} else {
$shipping = str_replace('$', '', $shipping_factor);
}

#276   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,401 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 09 December 2013 - 01:45

I've updated this module to work with osC 2.3.3.4, and included an improved Admin while I was at it. Please get a copy and help me test. I'll upload this once I'm fairly sure it's not buggy.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support
Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#277   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,401 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 06 January 2014 - 22:31

I've uploaded a new version to the addons section. This is a major rewrite of the module. I've tried to make it easier to use, and the code is to osCommerce standards. It has been tested with osCommerce 2.3.3.4 and works fine.

The external settings for number of geo zones and tables are no longer used. All settings are in the module setup. Please read the User's manual as this setup is a bit different from other modules.

There is an MVS version for those who use MVS shipping. See the Extras section if you use MVS.

Please report any bugs or problems here.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support
Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#278   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,401 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 06 January 2014 - 22:31

Forum glitch -- double posted.

Edited by kymation, 06 January 2014 - 22:32.

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support
Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated


#279 ONLINE   Mort-lemur

Mort-lemur
  • Members
  • 2,026 posts
  • Real Name:Heather
  • Gender:Female
  • Location:UK

Posted 08 January 2014 - 22:07

Hi Jim,

Glad that this has been updated, I have the previous version running on my new 2.3.3.4 store but am keen to stay current with mods that comply with OSC code conventions so am interested in updating to your new version - but also very nervous now about breaking something after all the work I have done recently.

What are the implications of updating to this version?

Many Thanks

Now running on a fully modded 2.3.4 Store with the Excellent MTS installed - See my profile for the mods installed ..... So much thanks for all the help given along the way by forum members.


#280   kymation

kymation

    Code Monkey

  • Community Sponsor
  • 8,401 posts
  • Real Name:Jim Keebaugh
  • Gender:Male
  • Location:Aberdeen WA USA

Posted 08 January 2014 - 22:46

If you have the previous version from the addons site, and it works for you, I would just leave it alone.

If you downloaded the one I gave you the link to previously, which was from my server, then I would replace that one with the latest version. The older versions had a bug in the updater.

If you do update, open a second window (or another browser) and bring up the admin installer for MZMT in both. Then do the uninstall/reinstall in just one of them, so you can copy the tables over from the other. Or save the page to your local computer so you can bring it up again for reference.

Not that the new version is a bit different from other modules. It uses the two-stage installer that I developed for the new USPS module (which I still haven't finished). Please read the instructions, at least the installation section, before installing.

Regards
Jim

My Addons

Banners Box Download Support
Categories Accordion Box Download Support
Closest Shipper 2.2x Support
Document Manager 2.2x Support
Generic Box Download Support
Get 1 Free 2.2x Support
Modular Front Page Download Support
Modular SEO Header Tags Download Support
MVS 2.2x Support
PDF Datasheet Download Support
Price in Cart Only/MAPP Download Support
Price Updater 2.2x
Products Specifications 2.3.x Development Version Support Bugs/Suggestions
Request a Review Download Support
Shopping List Download Support New!
Specials Image Overlay Download Support
Superfish Categories Box Download Support
Theme Switcher 2.3+ Support  Updated